søndag den 10. juni 2012

Heste - tarmproblemer

Diarre og nervøs mave starter med ubalance  i tarmsystemet og derfor handler det om at skabe et miljø,  der fremmer fordøjelsen og optagelsen af ​​næringsstoffer fra foderprodukter som hø. Forstyrres tarmens mikrobalance på grund af dårligt foder eller sygdom, kan det have skadelige virkninger for hestens helbred. Derfor er det en god ide at bruge pre-og probiotika til at holde den mikrobielle balance i skak og hestensfordøjelse kan fungere ordentligt.

Prebiotika er mad komponenter, der stimulerer stortarmens mikroflora aktivitet og vækst.
Probiotika, er de bakterier der typisk findes i hestens tarm. Målet med fodring en probiotisk supplement styrkes stortarmens sunde bakterieflora og dermed reduceres væksten af ​​potentielt skadelige bakterier.

Colon Aid er ét af de gode produkter der kan være til hjælp:
Probiotics og Profeed Maxflow kan du læse mere om i indlægget om stressmave

Colon Aid til tarmproblemer hos heste - hvis hesten har tendens til diarré eller sandkolik:
Duften i produktet har ændret karakter - det er fordi kvaliteten af anvendte kartoffelekstrakt i Colon Aid er blevet forbedret og denne kvalitet dufter anderledes svagt. Den anvendte ekstrakten har nu et højere indhold af fibre og dermed er Colon Aid blevet endnu bedre produkt til at afhjælpe ubalancer i hesten tarmsystem.
Hvis du anvender Colon Aid forebyggende som kur, forbedres tarmslimhinderne således vitaminer fra foderet bedre kan optages i organismen.

Mere om Colon Aid:
Diætetisk tilskudsfoder til heste.
Anvendelsesområde:
- Unormal afføring
- Løs mave
- Sand-kolik (ophobning af faste partikler)
- Ubalance i tarmfloraen
- Mavekneb
- Syreneutraliserende

Colon Aid normaliserer tarmfunktionen. Sand og eventuelle andre ophobninger af uopløselige partikler fanges af Colon Aid, da blandingen bliver en tyk gele i hestens tarm og tarmfloraen normaliseres.
Vedholdende unormal afføring kan skyldes ophobning af faste partikler eller en irriteret tilstand af tarmen.

Colon Aid består af loppefrøskaller, bukkehornsfrø, MSM (methylsulfonylmethan), tørret kartoffelekstrakt, druesukker, Bio-Mos og probiotika.
Ekstrakten produceres ved en speciel proces, der sikrer at de gunstige stoffer som alkaloider, polyphenoler og aminosyrer bevares, samtidig med at hovedparten af stivelsen fjernes. Kartoffelekstrakten reducerer syreoverskud og har en generel udrensende effekt.
Bukkehornsfrø (Trigonella foenum-graecum) indeholder omkring 25 % slimstoffer, steroidsaponiner og glycosider. Bukkehornsfrø forbedrer tarmens evne til at optage de aktive stoffer og sørger generelt for en god tarmfunktion.
Loppefrøskaller (Plantago Psyllium) indeholder ca. 80 % slimstoffer og danner derfor en tyk gele i hestens tarm. Denne gele smører hestens tarm og normaliserer afføringens konsistens.
Probiotika indeholder de sunde bakterier Lactobacillus acidophilus og Bifidobacterium, der normaliserer hestens tarmflora.
Du kan læse mere under produktbeskrivelsen under de enkelte produkter eller tilmelde dig nyhedsbrevet.
Anbefalet daglig mængde:
50 gram = 4 x strøget måleske (indeholder 10 gram MSM).
Indtagelse: pulveret blandes i en reduceret mænge af hestens normale foder.
Det er vigtigt at hesten har fri adgang til vand.
Ved hård mave anvendes den flydende Solanum Colic Ease.
Heste der luftes på grus/sand eller nedgnavede folde kan nemt ophobe sand og jordpartikler i tarmen.
Hestens afføring kan checkes for sand ved at tage et par pærer og noget vand i en klar plasticpose. Posen lukkes og rystes godt indtil pærerne er gået fra hinanden og eventuelt sand er frigjort. Lad posen hænge i 10 minutter. Hvis der er sand i afføringen vil det nu kunne ses i bunden af posen evt. i det ene hjørne, når posen hældes lidt.

---
Colon Aid en god ide at have stående, til hurtig behandling -Kan KØBES   HER!
Du bør være altid være ekstra på vagt hvis hesten viser tegn på gener eller ondt i maven,
dyrlægen bør tilkaldes straks hvis hesten bliver urolig og lægger sig (smider sig - ruller sig eller ligger på ryggen!)
Peristaltik(rumlen og "larm) fra tarmene skal normalt kunne høres i begge sider, kend din hest puls og temperatur når du ringer til dyrlægen!
Ved diarre over flere dage bør altid du tilkalde dyrlæge.'


Ingen kommentarer:

Send en kommentar